HET UNIVERSUM VAN JEUGDAUTEUR NICO DE BRAECKELEER
WELKOM OP AARDE

BIOGRAFIESTEEKKAART NICO

 

ALGEMEEN

 
 
NAAM:

Nico De Braeckeleer (e-mail Nico)

 
GEBOORTEDATUM:

08/04/1974

 
GEBOORTEPLAATS:

Dendermonde

 
NAAM ECHTGENOTE:

Cindy Peeters

 
GEBOORTEDATUM:

20/11/1975

 
NAAM ZOONTJE:

Joren De Braeckeleer

 
GEBOORTEDATUM:

31/10/2002

 
NAAM DOCHTERTJE:

Liese De Braeckeleer

 
GEBOORTEDATUM:

26/10/2004

  NAAM TWEEDE DOCHTERTJE: Lina De Braeckeleer
  GEBOORTEDATUM: 09/10/2006
  HUISDIER: Poesje "Snoes" (geboren 1 augustus 2014)
 
NAAM OUDERS:

Robert De Braeckeleer & Pauline De Bleser

     
 

HOBBIES

 
 
FAVORIETE BEZIGHEDEN:
Film, lezen, muziek, televisie en voetbal
 
FAVORIETE JEUGDFILM:
Verschrikkelijke Ikke
  FAV. NED.-TALIGE JEUGDFILM: K3 Bengeltjes :)
 
FAVORIETE FILMS:
Notting Hill & The Ring
  FAVORIETE NED. TALIGE FILM: Loft
 
FAVORIETE JEUGDBOEK:
"The Haunting Hour" van R.L. Stine
  FAV. NED.-TALIGE JEUGDBOEK: "Kinderen van de ring " van Karel Smolders
 
FAVORIETE ROMAN:

"22-11-1963" van Stephen King

  FAVORIETE NEDERLANDSTALIGE
ROMAN:
"Phantasamnesia" van Thomas Olde Heuvelt
 
FAVORIETE JEUGDAUTEUR:
Anthony Horowitz
  FAV. NED.-TALIGE JEUGDAUTEUR: Johan Vandevelde
J
FAVORIETE AUTEUR:
Dean Koontz
  FAVORIETE NED.-TALIGE AUTEUR: Johan Deseyn & Kevin Valgaeren
 
FAVORIETE MUZIEK:
Trance
 
FAVORIETE DJ:
Kölsch & Eric Prydz
 
FAVORIETE TV-PROGRAMMA:
The Walking Dead, The 100
  FAV. NED.-TALIGE TV-PROGRAMMA: Spitsbroers

HIER VIND JE NOG MEER INFO OVER NICO EN ZIJN SCHRIJFSELS !

(terug naar 'menu biografie')BABYJAREN

Nico De Braeckeleer werd geboren in 1974 in Dendermonde. Samen met zijn ouders, Robert De Braeckeleer en Pauline De Bleser, bracht hij zijn kindertijd door in Oost-Vlaanderen in de Baasrodestraat in Baasrode op het huisnummer 13. Ondanks dit ongeluksgetal kende hij een gelukkig babyleventje. Zijn grootste hobby's als baby waren met de blokken spelen, met autootjes de woonkamer doorkruisen en in het zand ravotten met de buurjongens en -meisjes. Broertjes of zusjes had hij niet. Dat vond hij niet echt erg omdat hij zijn speelgoed met niemand hoefde delen.

(terug naar 'menu biografie')
JEUGDJAREN

In zijn jeugdjaren ging Nico graag naar school. Nog liever begaf hij zich op woensdagnamiddag naar de wekelijkse voetbaltraining. Reeds op zijn 7 jaar werd hij lid van KFC Baasrode waar hij eerst in het middenveld en later in de spits terug te vinden was. Hij speelde tot 1999 bij KFC Baasrode, daarna ging hij zaalvoetbal spelen. Nico had als kind een absolute hekel aan lezen. Hij was reeds 13 jaar toen hij voor het eerst zonder morren een boek las. Geen wonder dat het om een fantasy-boek ging, want dit was lectuur die bij de leraars niet echt in de smaak viel. Vanaf dat moment begon Nico jeugdboeken te lezen die allemaal in het genre lagen van fantasy, science fiction, mysterie en horror. Deze verhalen boeiden hem zo sterk dat hij al vlug zelf korte horrorverhaaltjes begon neer te pennen die hij aan zijn beste vrienden en familie liet lezen. Hij droomde ervan ooit schrijver te worden.

(terug naar 'menu biografie')STUDIEJAREN

Na de humaniora besloot de 18-jarige Nico de richting 'Pers en Voorlichting' te volgen in de Ham Hogeschool te Mechelen. Na 3 jaar besefte Nico dat hij niet het leven wou leiden van een journalist. Tijdens zijn opleiding werd hij wel gebeten door een andere microbe: het scenarioschrijven. Hij vond het enig om dialogen te schrijven die later door acteurs werden gespeeld op televisie. Nico twijfelde dan ook niet en volgde na de opleiding 'Pers en Voorlichting' 1 jaar audio-video te Mechelen en 1 jaar scenarioschrijven aan het RITS te Brussel. Tijdens deze opleidingen volgde hij bijkomende avondschool bij de Vlaamse Script Academie om het scenarioschrijven nog beter onder de knie te krijgen. Nico besloot wat hij geleerd had onmiddellijk in praktijk om te zetten. Een aflevering voor de sitcom 'FC De Kampioenen' was het resultaat. In 1997 werd zijn aflevering 'FC Junior' op TV1 uitgezonden.

(terug naar 'menu biografie')


WERKJAREN

Nadat Nico was afgestudeerd schreef hij samen met twee collega's scenario's voor film en televisie. De aflevering 'Hoor wie klopt daar' voor de jeugdsitcom 'Alexander' haalde het scherm en werd uitgezonden op Ketnet. Daarnaast werkte Nico ook achter de schermen van enkele televisieprogramma's. Hij kon met deze bezigheden echter niet genoeg geld verdienen om er van te leven. Daarom besloot hij om in 1999 voor de gemeente Grimbergen te gaan werken als informatieambtenaar. Deze job sloot perfect aan bij zijn studies 'pers en voorlichting' en toch moest hij niet als journalist aan de slag. Nico werkte tot 2011 voor het gemeentebestuur van Grimbergen. Zijn taak bestond erin om het gemeentelijk informatieblad van Grimbergen te schrijven en allerlei festiviteiten in Grimbergen op touw te zetten.
Vanaf 1 augustus 2011 werkt Nico als auteur / scenarist voltijds bij Studio 100. Maar daarnaast schrijft hij ook nog jeugdboeken voor verschillende uitgevers.

Toen Nico in 2000 een idee kreeg voor een jeugdboek twijfelde hij niet en begon er meteen aan. Na anderhalf jaar schrijfwerk stuurde hij het jeugdboek "De Ring van Jupiter" op en in juni 2002 werd het uitgeven bij Standaard Uitgeverij. De publicatie van dit jeugdboek zette hem aan om onmiddellijk aan een tweede te beginnen: 'Game Over'.

Ondertussen schreef hij al meer dan 70 boeken, zowel voor kleuters, kinderen, tieners, young adults als volwassenen. Sinds 2018 schrijft hij ook strips.

Naast al deze boeken en strips schrijft hij ook TV en filmscripts, vooral voor Studio 100. Daarover vind je meer info op de planeet 'Uranus'.(terug naar 'menu biografie')GEZINSJAREN


Op privévlak leerde Nico op 24 juni 1995 een meisje uit Londerzeel kennen. Cindy Peeters is haar naam. Dag op dag vijf jaar later, op 24 juni 2000, stapte hij met haar in het huwelijksbootje. Samen vestigden ze zich in de Vlaams-Brabantse gemeente Londerzeel. Hun eerste kindje, hun zoontje Joren, werd geboren op 31 oktober 2002. Inderdaad, op Halloween. Bijna 2 jaar later, op 26 oktober 2004, zag zijn dochtertje Liese het levenslicht. Op 9 oktober 2006 werd zijn derde kindje geboren: zijn dochtertje Lina,

KLIK OP FOTO VOOR MEER INFO OVER HALLOWEEN

(terug naar 'menu biografie')