HET UNIVERSUM VAN JEUGDAUTEUR NICO DE BRAECKELEER
WELKOM OP JUPITER

 

BOE!kids (avi-reeks)

Exemplaren van "BOE!kids" bestellen !!!

ALGEMENE INFO

Maak kennis met de BOE!kids. De zes wel zeer bijzondere vrienden beleven heel wat avonturen. En elk avontuur heeft wel een magisch tintje… Een verrassende AVI-reeks van Start tot E6.
Het concept voor deze reeks werd bedacht door Nico. Hij werkt ook aan alle verhaaltjes mee.
De prachtige tekeningen zijn van Frieda Van Raevels. In totaal zijn er 30 boekjes en een groeiboek
!

   

STEEKKAART

 
 

Concept:

Nico De Braeckeleer

Uitgeverij:

Abimo

Tekeningen:

Frieda Van Raevels
Vormgeving: Inne Van Den Bossche
Coördinatie: Elly Simoens - Annelies Nys

Genre:

Humor, avontuur, magie, griezel

Leeftijd:

AVI-niveau: 1ste tot en met 5de leerjaar


BOE!kids detective reeks - 4 boekjes

Titel en auteur AVI Cover Korte inhoud
"Spookvoetballer"
Nico De Braeckeleer
E5 Voor het eerst in haar bestaan speelt FMC Grissel de bekerfinale van de Smonster Pro Beker League. Boe overtuigt al de andere BOE!kids om mee te gaan kijken naar de finale. Maar 24 uur voor de aanvang van de wedstrijd verdwijnt Ronassi, de topvoetballer van FMC Grissel. Samen met zijn vrienden trekt Boe op onderzoek uit.

"Drakeneiland"
Nico De Braeckeleer

M5 Nes krijgt een wel heel belangrijke opdracht. Samen met Boe, Wolf, Pier, Mie en Pas moet ze naar Drakeneiland. Daar is het koninklijke drakenei gestolen. De koning en koningin zijn radeloos. Heel wat monsters zouden de diefstal kunnen gepleegd hebben. De BOE!kids detectives onderzoeken de zaak. Het spoor leidt naar een monster dat onmogelijk de dief kan zijn… of toch?

"Vampierparty"
Nico De Braeckeleer

M6
Wolf, Boe, Mie, Pas en Nes kijken uit naar de Vampierparty in het kasteel van Pier. Stipt om middernacht veranderen politiecommissaris Sil Slak en de ouders van Pier in ijsbeelden. Heksenmeisje Pas beseft meteen dat ze zijn betoverd door een magische spreuk door aanraking.  Eens de klok drie uur slaat, zullen Sil Slak en de ouders van Pier voor altijd ijsbeelden blijven…
"De geest van de mummie"
Nico De Baeckeleer
E6
De BOE!kids ontdekken in de piramide van Mie het graf van farao Herus. Maar wanneer ze zijn sarcofaag openen, komt de geest van de mummie vrij. De geest van Herus sluit de piramide af en neemt bezit van één van hen. Maar van wie is dat? Voor het eerst kunnen de BOE!kids elkaar niet vertrouwen.
       
       

BOE!kids classic reeks - 27 boekjes

Titel en auteur AVI Cover Korte inhoud

Groeiboek
met 24 verhalen
Diverse auteurs

Start
-M4
Deze unieke tienminuutverhaaltjes zullen alle beginnende lezers aan het lezen krijgen! Nu eens spannend, dan weer grappig, magisch, romantisch,... De zes originele BOE!kids-personages nemen iedere eerste lezer op sleeptouw door hun fantastische wereld. Op 4 verschillende AVI-niveaus lees je telkens 6 verrassende verhalen.

"de mop van Boe"
Kristien Tack

Start ik ben boe. en daar is pier. weet je wat? ik fop hem. ik maak hem nat. maar dat gaat mis...
"nes en het vuur"
Kristien Tack
Start wat is dat? het is vuur! het vuur van pap. dat wil ik ook. maar kan ik dat wel?
"de bol van Pas"
Annemarie Dragt
Start ik ben pas. ik heb deeg en een pot. ik maak een bol met room! de bol is rap op. maar dat los ik wel op!
"wolf en de mot"
Thea Dubelaar
Start ik ben wolf. ik jaag in het bos. maar wat is dat? een gat. in de jas! dat deed een mot. ik pak hem wel!
"mie en mol in de boom"
Thea Dubelaar
Start ik ben mie. en dat is mol. mol gaat hoog de boom in. ik wil naar mol. maar… het is wel heel hoog…
"het pak van pier"
Annemarie Dragt
Start ik ben pier. ik wil op pad. wat zie ik daar? wat een gaaf pak! maar het wil niet los...

"De bal van Boe"
Nico De Braeckeleer

M3 Op weg naar school vindt Boe een bal. Ideaal voor een voetbalwedstrijdje met Wolf, Pier en Mie. Maar opeens begint de bal rare sprongen te maken, en verandert hij van kleur. Wat zou er mis mee zijn?
"Nes is vies"
Nico De Braeckeleer
M3 Nes gaat naar een feest en heeft zich prachtig opgetut. Maar bij Pier morst ze sap op haar jurk, en even later valt ze in een plas. Twee keer! Nu is ze van top tot teen vies… Nes hoopt dat Pas haar weer schoon kan toveren, maar kan die dat wel?
"Pas en de pop"
Nico De Braeckeleer
M3 Op een dag komt Krok aanlopen met een pop. Pas is er helemaal gek op; wat is ze hip! Toch gaat Pas op zoek naar de eigenaar. Dat blijkt echter nog niet zo gemakkelijk
"Mol wil niet in bad"
Nico De Braeckeleer
E3 Mol heeft zich verstopt. Ze wil niet in bad, dat is veel te nat. Mie begint te zoeken. Als Pas haar probeert te helpen, mondt de zoektocht van Mie al snel uit in stevige achtervolging op de meest onmogelijke plekken…
"Wolf heeft jeuk"
Thea Dubbelaar

E3

Wolf wil net zo mooi zijn als Pier. Om hem te helpen tovert Pas alle kleren die Pier aanheeft. Wolf is trots: wat is hij knap! Maar plots begint alles heel erg te jeuken. Zou het snoep dat hij van Boe kreeg daar iets mee te maken hebben?
"De tand van Pier"
Thea Dubbelaar
E3 Pier eet een broodje spin, maar plots bijt hij op iets hards. O nee! Zijn ene tand is los! Is hij dan nog wel een vampier? En wat zal Nes nu van hem denken?
"Nes prinses"
Nico De Braeckeleer
M4 Nes krijgt van haar moeder een roze jurk.
Nu ziet ze eruit als een prinses!
Maar haar vrienden op school zijn niet onder de indruk.
Ze zijn zelfs heel gemeen.
Nes is ontzettend triest.
Tot ze een wenstak vindt…
"Boe en de wiffers"
Thea Dubelaar
M4 Wat een flauwe mop van Boe!
Hij heeft Nes helemaal nat gemaakt.
Pas maakt een reuzenbel om hem terug te plagen.
Maar…
De bel slokt Boe op!
Hoe moeten ze dat nu oplossen?
"De proef van Pas"
Kristien Tack
M4 Pas moet een toverproef doen.
Maar het mislukt.
Krok is opeens een poes.
Nu moet ze haar jaar overdoen!
Tenzij…
Tenzij ze Krok terug tovert met het gouden toverboek.
Maar dan moet ze wel eerst het boek vinden…

"Pier en de drakenboot"
Thea Dubelaar
E4 Pier en Wolf vervelen zich. Daarom besluiten ze iets spannends te doen: varen met een drakenboot! Eerst moeten ze die boot wel maken. Op de spullenstort vinden ze de slaapkist van Piers opa: die is ideaal voor de boot. Maar zullen ze op tijd wegraken van de spullenstort, voor de Geheime Oppasser hen grijpt? En wordt hun boot wel stevig genoeg? En wat is Pier van plan midden in de nacht?

"Wolf maakt Boe weg"
Thea Dubelaar
E4 Boe heeft zich heel erg goed verstopt. Toch vindt Wolf hem, in een vaas! Snel legt hij een glazen schaal op de vaas, voor Boe weer vals speelt en wegzweeft. Maar dan is Boe opeens verdwenen. 'O nee', roept Pier. 'Dat was de vaagvaas! Alles wat je daarin stopt, verdwijnt na een tijdje. En je vindt het nooit meer terug...'

"Mie en het Ting"
Marian van Gog
E4 Mie ligt al dagenlang ziek in haar bed. Maar dan valt er opeens een geheimzinnige brief uit haar boek. Het is een brief van haar opa, die al lang niet meer leeft! In de brief waarschuwt hij voor het Ting. Mie heeft geen idee waar hij het over heeft. Als haar vrienden op bezoek komen, gaan ze samen op onderzoek uit. Hun zoektocht leidt hen doorheen donkere stoffige gangen en een geheime toegang naar een houten kist…
"Mie Ninja"
Nico De Braeckeleer
M5 De BOE!kids moeten op zoek naar een gestolen schilderij. Mie gaat op haar eentje thuis een boek lezen, over ninja’s. Die zijn zo stoer. En Wolf houdt van stoer... Al snel heeft Mie een plan: ze wordt Mie ninja! Maar is Mie wel dapper genoeg om ninja te worden? En kunnen de BOE!kids zonder Mie het schilderij opsporen?
"Vampierkracht"
Nico De Braeckeleer
M5 In Grissel worden bloedbloemen gestolen. Dat is een ramp! Want de bloemen zorgen voor zuurstof voor heel Smonster. De BOE!kids trekken op onderzoek uit. Pier ontdekt dat Vampo de bloedbloemen steelt in opdracht van een zekere “Q”. Kunnen de BOE!kids?de duistere “Q” stoppen? Het voortbestaan van Smonster hangt ervan af!
"De tijdsring"
Nico De Braeckeleer
E5 De grootmoeder van Boe verhuist naar Fantomalia. Voor haar vertrek geeft ze aan Boe een heel speciale ring. Via deze ring kan Boe met haar praten. Maar dan ontdekt Boe nog een andere magische kracht van de ring: hij kan de tijd zestig tellen stilzetten.
"Drakentranen"
Nico De Braeckeleer
E5
Gevaarlijke monsterplagen teisteren de monsterwereld Smonster. Ook het dorpje Grissel, waar de BOE!kids wonen, wordt geplaagd door duistere verschrikkingen. Alsof dat nog niet erg genoeg is, wordt hun drakenvriendinnetje Nes ontvoerd. Tijdens hun zoektocht naar Nes ontdekken de BOE!kids dat het uitbreken van de monsterplagen en de ontvoering van Nes met elkaar verband houden. Om de wereld te redden, moeten ze Nes vinden. En snel!
"De Droomdemon"
Nico De Braeckeleer
M6 De legende van de Kelk van Meridan bestaat al eeuwenlang. Als de BOE!kids het verhaal voor de eerste keer horen, worden ze op slag nieuwsgierig. Waar ligt de Kelk? En slaapt er echt een droomdemon in? Meteen trekken de zes vrienden op onderzoek uit. Maar ze hebben er geen idee van welke nachtmerrie ze met de Kelk zullen ontkenenen...
"Wolvendoolhof"
Nico De Braeckeleer
M6
De opa van Wolf is heel ziek. Hij kan enkel genezen met het sap van de Skelettenboom. Maar die boom groeit in een gevaarlijk labyrint vol zwarte magie. Wolf besluit om op zijn eentje naar de wolvendoolhof te vertrekken, maar zijn vrienden volgen hem. Kunnen de BOE!kids de gevaren in de wolvendoolhof trotseren? En slagen ze erin om tijdig de Skelettenboom te vinden om de opa van Wolf te redden?

"Spookdorp"
Nico De Braeckeleer

E6

Wanneer Wolf ’s ochtends ontwaakt blijken alle monsters in Grissel verdwenen. Ook zijn ouders en zijn vrienden Mie, Pier, Boe, Pas en Nes zijn spoorloos. Grissel lijkt wel een spookdorp. Wolf dwaalt in zijn eentje rond in Grissel, op zoek naar antwoorden. Tot overmaat van ramp wordt hij aangevallen door doodskopvlinders. Zal hij aan de gruwelijke vlinders kunnen ontsnappen? En slaagt hij erin om zijn vrienden, familie en alle andere monsters op te sporen?

"Het Atlantica Mysterie"
Nico De
Braeckeleer

E6

Boe wil bewijzen dat hij net zo stoer, moedig en avontuurlijk is als Wolf. Wanneer Mie hem vertelt over het Atlantica mysterie ziet hij zijn kans. Atlantica is een verzonken monsterstad die volgens de legende diep onder de oceaan ligt. Als Boe het verzonken Atlantica ontdekt, zullen de BOE!kids beseffen hoe dapper hij wel is. Doodsbang vertrekt Boe op tocht, maar al snel belandt hij in een benarde situatie. Waren zijn vrienden er maar om hem te helpen…

(terug naar 'menu BOEKEN')