HET UNIVERSUM VAN JEUGDAUTEUR NICO DE BRAECKELEER
WELKOM OP MARS

DON KAMELEON

Op deze pagina vind je al mijn vrienden en vriendinnen die in mijn boekjes opduiken. Maar ook mijn vijanden kan je hier terugvinden. Hun namen zijn meestal niet hun echte namen, maar schuilnamen. Tja, zo gaat dat in de wereld van spionnen!

Voor het gemak heb ik erachter gezet in welke van mijn boekjes ze opduiken!

PADDY (alle boekjes)
Paddy is één van mijn twee partners. Zijn echte naam is net zoals die van mij onbekend, want ook hij is spion. Eigenlijk is Paddy mijn oude wijze leermeester, die nog goeie vrienden geweest is met mijn pa. Hij was vroeger een echte krijger, maar nu is hij veel te traag, te oud en vergeetachtig. Hij is 154 jaar en al sinds mijn geboorte beschouw ik hem als mijn pa.

HARRY (alle boekjes)
Harry is de codenaam van mijn tweede partner. De dertienjarige Harry is een hagedis. Ook zijn echte naam is geheim omdat hij spion is. Harry en ik hebben elkaar ontmoet op ninjaschool.

Troeven: snel, listig. Praatjesmaker. Een echte advocaat.
Zwakte: Denken in plaats van doen.
Houdt van: praten, praten en nog eens praten
Houdt niet van: slangen en salamanders.

ESMERALDA (alle boekjes)
Esmeralda is een vrouwelijk salamander. Ik moet toegeven dat ik haar wel zie zitten. In tegenstelling tot Harry, want Harry die kan geen salamanders kan uitstaan. Maar Harry begint nu toch stilaan in te zien dat je niet alle salamanders over dezelfde kam mag scheren. Paddy en Harry zeggen altijd dat ik verliefd ben op Esmeralda, maar dat is niet waar hoor. Een spion mag geen vrouw of kinderen hebben, want dan is hij kwetsbaar!
KING COBRA (boekje 1 en 2)
King Cobra is een echte wolf in een slangenvel. Hij wil de absolute macht over Animala. Hij smeedt dan ook het ene na het andere kwaadaardige plannetje. Meer dan eens hebben ik en de andere spionnen van het Geheime Dierenverbond de handen met hem vol.
PROFESSOR CROQUE (boekje 1)
Professor Croque is een krokodil. Hij heeft al honderden uitvindingen gedaan, ook voor het Geheim Dierenverbond. De professor maakt ook geregeld gadgets voor mij die ik heel goed kan gebruiken tijdens mijn missies. O ja… het belangrijkste over professor Croque ben ik nog vergeten zeggen: hij is dol op croque monsieurs!

KLIK HIER OM NAAR MIJN STAART... EUH STARTPAGINA TE GAAN !

KLIK HIER OM NAAR MIJN BOEKENPAGINA TE GAAN