HET UNIVERSUM VAN JEUGDAUTEUR NICO DE BRAECKELEER
WELKOM OP MERCURIUS
 
 


Nico is dol op griezelen. Hij verslindt het ene griezelboek na het andere en bekijkt tientallen horrorfilms per jaar.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij als derde jeugdboek het griezelverhaal Skelettendans heeft geschreven. Oktober 2005 verscheen zijn tweede griezelboek: De Halloweenbaby.

Zijn derde bibberboek is getiteld Bloedmaan en verscheen oktober 2006. Net zoals in 'Skelettendans' is het hoofdpersonage in dit boek junior monsterjager Toby Flemming.

Nico schreef ook het kortverhaal 'De boomgeest' voor Het Grote Bibberboek dat oktober 2006 verscheen.

In het voorjaar van 2007 verscheen zijn vierde griezelboek Duivelsduister en oktober 2007 werd zijn vijfde griezelboek Horrorville gepubliceerd. Begin 2008 verscheen 'Het Grote Bibberboek 2 - Het Buitengewoon Beangstigend Bloedstollende Bibberboek' uit, met 7 huiveringwekkende verhalen. Hij schreef in 2012 ook het kortverhaal 'Monsterstrip' voor de kortverhalenbundel 'Het Junior Monsterboek'.

Nico's 6de griezelboek "Monstergame" ligt sinds oktober 2008 in de boekhandel. Juli 2009 verscheen zijn 7de griezelboek "Monsteromnibus". Dit monsterlijke boek bevat het gloednieuwe boek "Insectopia" en de eerder verschenen boeken met junior monsterjager Toby Flemming "Skelettendans" en "Bloedmaan".

Februari 2011 verscheen Nico's achtste griezelboek: "VampierVirus" en maart 2013 verscheen zijn negende: "VampierWolf". Het derde vampierboek "Vampier eiland" lag vanaf mei 2014 in de boekhandel.

Nico's 11de, 12de en 13de horrorboek zijn onderdeel van de zombietrilogie 13+ "Dodenwereld" die hij samen met twee collega's schreef. Eind 2017 verscheen zijn vierde vampierboek 10+ en dus zijn 14 griezelboek: "Vampier game".

Voorjaar 2020 was hij toe aan zijn 15de griezelboek: "Vampier app"!!! Uiteraard schrijft nu al volop nieuwe griezelboeken...    

Op deze griezelplaneet staat momenteel informatie over het Halloweenfeest en over de bibberboeken van Nico.

 

Stap binnen in de wereld van :