Nico De Braeckeleer

Ik hou van het vertellen van verhalen. Ik schrijf jeugdboeken en romans, alsook scenario’s voor televisie, film, theater en strips. Daarnaast ben ik sinds 2012 aan de slag als scenarist en auteur voor Studio 100.

Ik ben geboren in 1974 en bracht mijn kindertijd door in Baasrode, samen met mijn ouders: Robert De Braeckeleer en Pauline De Bleser. Momenteel woon ik in Malderen samen met mijn vrouw Cindy Peeters en mijn drie kinderen: Joren, Liese en Lina. En ons poesje Snoesje.

Nico De Braeckeleer
Sportsbende Buitenaards spel Nico De Braeckeleer
Familie 1_Gevangen_Nico De Braeckeleer
Film_Nachtwacht_Dag van de Bloedmaan
Het Kattenmeisje 3 Een schat van een kat Nico De Braeckeleer
K3 film Dans van de Farao Nico De Braeckeleer
BOE!kids_Wolvendoolhof_AVI M6_Nico De Braeckeleer
Adem Tsunami Nico De Braeckeleer
Vampier app_Nico De Braeckeleer

Opleiding scenarioschrijven

Op mijn dertiende begon ik korte verhaaltjes te schrijven. Na het middelbaar studeerde ik vier jaar aan de Ham Hogeschool te Mechelen, eerst ‘Pers en Voorlichting’ en daarna ‘Audio-video’. Nadien volgde ik de richting ‘Scenarioschrijven’ aan het RITS te Brussel. Ook ging ik naar bijkomende scenariocursussen, onder andere naar de Vlaamse Script Academie en naar VVTS.

Nico’s eerste script en boek

Ik zette wat ik had geleerd om in praktijk: een aflevering voor de sitcom ‘FC De Kampioenen’ was het resultaat. In 1997 werd mijn aflevering ‘FC Junior’ op TV1 uitgezonden. Ik bekwaamde mij verder in het scenarioschrijven voor televisie en film, maar ging daarnaast ook verder met verhalen schrijven. In 2002 publiceerde ik mijn eerste boek bij Standaard Uitgeverij: ‘De Ring van Jupiter’, een fantasy jeugdboek 10+.

Nico De Braeckeleer - Scenarist en auteur

Scenarist en auteur

Naast het schrijven van scripts en boeken, werkte ik van 1999 tot 2011 als informatieambtenaar aan de gemeente Grimbergen. In 2012 veranderde ik van job. Ik ging aan de slag als scenarist en auteur voor Studio 100. Ondertussen werk ik nog steeds met heel veel plezier aan de projecten van Studio 100. Daarnaast schrijf ik als zelfstandige in bijberoep boeken, strips en scenario’s, voor alle leeftijden, van jong tot minder jong.

Ga naar je winkelwagen