Nico’s lezingen

Jaarlijks geef ik een zeer beperkt aantal lezingen in scholen en bibliotheken. Hierbij richt ik mij op leerlingen uit het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar basisonderwijs omdat mijn lezingen vooral bij deze leeftijdscategorie aansluiten.

Tijdens een lezing leg ik uit waarom ik schrijver en scenarist geworden ben en waarom ik dat zo boeiend vind. Vervolgens behandel ik het onderwerp “Van wit blad tot vol boek” waarin ik onder andere vertel over de basiselementen van het verhaal. En uiteraard lees ik ook een fragment voor uit een van mijn boeken. Op het einde van de lezing kan je allerlei vragen op me afvuren, gaande van ‘Welk vind je zelf je leukste boek?’ tot ‘Is het waar dat schrijvers van een andere planeet komen?’

Kostprijs & subsidie:

  • € 200 voor de eerste lezing en € 150 voor volgende lezingen op dezelfde dag.
  • Indien 2 lezingen, tweede lezing zelfde voor- of namiddag als eerste lezing.
  • Bijkomende onkostenvergoeding: € 0,35 per kilometer.
  • Voor een gesubsidieerde lezing kan je als school of bibliotheek op de website auteurslezingen.be online een aanvraag indienen. Maar stuur mij wel eerst een mail om af te spreken.
  • Literatuur Vlaanderen neemt per lezing € 100 voor haar rekening. Per auteur subsidiëren ze maximaal 15 lezingen. Wees er dus snel bij!

Graag meer info over een lezing? stuur mij een mailtje!

Lezingen Nico De Braeckeleer
Ga naar je winkelwagen